Stadsproject WOLK

Na het succes van OOG Den Bosch (2014) presenteert stadskunstenaar Lucas De Man met ontwerper Pascal Leboucq in augustus 2016 het langverwachte vervolg: WOLK.

Met dit grote stadsproject sluit Lucas De Man zijn periode als stadskunstenaar van Den Bosch af. Hij wil met zijn nieuwe stadsproject WOLK verder gaan waar hij met OOG Den Bosch is gebleven: sociaal-maatschappelijke verbindingen in de stad Den Bosch leggen. Daarom heeft hij deze innovatieve crowdsource website ontwikkeld.

Geef WOLK door
Het idee achter dit online platform is simpel: mensen, bedrijven en organisaties worden gevraagd om toegangskaarten voor kunstinstallatie WOLK te kopen en een deel daarvan door te geven aan geselecteerde sociaal-innovatieve en maatschappelijke organisaties. Deze organisaties delen de gedoneerde WOLK kaarten uit aan bijzondere Bosschenaren die veel doen voor het samen-leven in de stad én aan mensen die zonder deze steun anders niet zo snel naar WOLK zouden (kunnen) gaan. En deze mensen geven ook weer door: zij doen, op hun manier, iets voor het samen-leven in de stad.

Doe mee met het nieuwe stadsproject

Er zijn twee manieren om deel te nemen aan het stadsproject WOLK:
1- Koop een toegangskaart voor je zelf en geef WOLK cadeau aan de ander*
2- Meld je sociaal-innovatieve en/of maatschappelijke organisatie aan als ontvanger van het WOLK cadeau**

* Kaarten zijn enkel te reserveren wanneer er ook minimaal één kaart voor een ander wordt gekocht.
** WOLK cadeau krijgen kan enkel wanneer uw organisatie (medewerkers, vrijwilligers, etc) bijdraagt aan het welzijn en samen-leven in de stad.